Hoe ontwerp je een SEO-vriendelijke website?

Wil je je eigen website gaan ontwerpen? Dan moet je er ook opletten dat het ontwerp SEO-vriendelijk is. Een SEO-vriendelijke website heeft voor Google namelijk meer waarde en je kunt dan hoger ranken in de zoekmachine. Dit betekent ook meer bezoekers naar je site en uiteindelijk meer klanten en meer omzet. In dit artikel worden enkele tips gegeven om een SEO-vriendelijke website te ontwerpen.

Zorg voor een duidelijke navigatiestructuur


De navigatiestructuur is niet alleen van belang voor de websitebezoekers, maar ook voor Google. Maak een duidelijk hoofdmenu aan en eventueel ook een of meerdere submenu’s. Plaats interne links in de teksten en maak knoppen naar andere pagina’s. Als laatste is het een goed idee om een duidelijke sitemap aan te maken waarin alle pagina’s van je website worden weergegeven.

Schrijf SEO-vriendelijke teksten

SEO-vriendelijke teksten bevatten minstens een aantal keer de zoekterm. De zoekterm staat sowieso in de titel en in ieder geval in een tussenkop. Andere belangrijke plaatsen in de tekst zijn de eerste en laatste zin van een alineo. Zorg er ook voor dat je teksten minimaal 250 woorden lang zijn.

Optimaliseer je afbeeldingen

Google kan niet zien wat er op een afbeelding staat die je hebt geplaatst. Daarom is het belang om de alt tekst bij alle afbeeldingen in te vullen, ook bij het logo dat je hebt laten maken door een logo designer. Deze tekst kan Google namelijk wel lezen en zo weet de zoekmachine waar de afbeelding over gaat.

Verbeter de laadtijd

Bij bijna elke website kan de laadtijd wel worden verbeterd. Je kunt dit doen door Javascript en de afbeeldingen op de site te verkleinen. Ook voor je bezoekers is het fijn als de website snel laadt.

Maak de site geschikt voor mobiele apparaten

De laatste jaren surfen mensen steeds vaker via mobiele apparaten. Google vindt het dan ook belangrijk dat een website hiervoor geschikt is. Websites zonder mobiele site scoren sowieso een stuk lager bij personen die zoeken op een mobiel apparaat. Zorg dus voor een responsive design.

Je kunt natuurlijk ook een SEO-vriendelijke website laten maken door Web 7. Dan hoef je zelf niet te letten op de zoekmachineoptimalisatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>